astropedia.gr

6ος Οίκος

Ζώδιο: Παρθένος.
Κυβερνήτης: Ερμής.
Λέξεις κλειδιά: Υπηρεσία, Εργασία, Υγεία.

Ο 6ος οίκος δείχνει την καθημερινότητα μας, την εργασία μας (τις συνθήκες, την προσέγγιση και συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο και τις σχέσεις μας με τους συναδέλφους και τους εργοδότες μας). Φανερώνει την κατάσταση της σωματικής υγείας (σε αντίθεση με τον 12ο που φανερώνει την ψυχική υγεία), τις διατροφικές συνήθειες, την σωματική άσκηση και σε τι είδους ασθένειες έχουμε προδιάθεση. Επίσης έχει σχέση με την προσφορά υπηρεσίας στην κοινωνία, τις δεξιότητες που έχει ο καθένας μας και ενσωματώνει στην εργασία του και τα κατοικίδια ζώα.

Ήλιος στον 6o οίκο: Το άτομο καθορίζει την ταυτότητα του και την αυτοπεποίθηση του μέσω της εργασίας που κάνει και των υπηρεσιών που προσφέρει. Η ανάγκη να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους άλλους είναι ισχυρή και του προσφέρει βαθιά προσωπική ικανοποίηση. Είναι επιμελές, εργατικό και σιχαίνεται την απραξία. Καλές οργανωτικές δεξιότητες. Αναζητά την τελειότητα και την διάκριση στον τομέα της εργασίας του. Με καλές όψεις αποκτά υπεύθυνες θέσεις. Είναι αυταρχικό και απαιτητικό με τους συναδέλφους του. Αν ο πλανήτης είναι δυνατός στο χάρτη δίνει καλή υγεία. Με κακές όψεις δείχνει υποχονδριακές τάσεις, μακροχρόνιες ασθένειες, κακές σχέσεις με τους συναδέλφους.

Σελήνη στον 6o οίκο: Το άτομο με αυτή τη θέση είναι πολύ συναισθηματικά συνδεδεμένο με την εργασία του. Είναι εργασιομανές και του αρέσει να βοηθάει και να δείχνει την αγάπη του στους άλλους με πρακτικό τρόπο. Χρειάζεται να νιώθει χρήσιμο, παραγωγικό και οργανωτικό. Η εργασία και η υγεία κυμαίνεται ανάλογα με την συναισθηματική του κατάσταση. Η δουλειά του σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με το κοινό ή τις γυναίκες. Αν η Σελήνη δεν βρίσκεται σε σταθερό ζώδιο, θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στην εργασία του. Με κακές όψεις δείχνει αδύναμη υγεία, ψυχοσωματικά προβλήματα που οφείλονται στο στρες, νευρικές ή πεπτικές διαταραχές, κυκλοθυμία, ανασφάλεια.

Ερμής στον 6ο οίκο: Το άτομο είναι πρακτικό, αντικειμενικό, έξυπνο, παρατηρητικό και αγαπά την διανοητική εργασία. Καλή οργανωτική και αναλυτική ικανότητα. Αν ο Ερμής δεν βρίσκεται σε σταθερό ζώδιο, το άτομο είναι ανήσυχο και επιθυμεί συχνές αλλαγές εργασίας. Υπάρχει μια έμφυτη ανησυχία για την υγεία, την καθαριότητα και το ντύσιμο. Η απόκτηση εξειδικευμένων δεξιοτήτων και γνώσεων με σκοπό την βελτίωση της εργασίας είναι μείζονος σημασίας για το άτομο. Επιτυχία στους τομείς της επιστήμης ή της διδασκαλίας. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται δείχνει υπερβολική ενασχόληση με ασήμαντες λεπτομέρειες, επικριτικό χαρακτήρα, κακή υγεία που οφείλεται στο άγχος, νευρικές διαταραχές.

Αφροδίτη στον 6o οίκο: Οι ρομαντικές υποθέσεις και οι κοινωνικές επαφές ξεκινούν μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Με καλές όψεις δείχνει αρμονικές και φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους εργοδότες. Φιλικός και διπλωματικός χαρακτήρας, που ξέρει να συμβιβάζεται και να βελτιώνει τις συνθήκες της εργασίας του. Η εργασία σχετίζεται με την τέχνη, τις γυναίκες ή το κοινό. Είναι ευσυνείδητο σε θέματα διατροφής και ένδυσης. Ταλέντο στο σχεδιασμό ρούχων. Πιθανός γάμος με άτομο που έχει συναντήσει στην εργασία του ή συνάδελφο. Εκφράζει την αγάπη του με πρακτικό και χρήσιμο τρόπο. Η υγεία του είναι καλή αλλά θα πρέπει να αποφεύγει την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και αμύλου. Με κακές όψεις δείχνει αλλεργίες, πεπτικά προβλήματα.

Άρης στον 6o οίκο: Το άτομο είναι δραστήριο, αποτελεσματικό, ακούραστο και δυναμικό στην εργασία του. Έχει την τάση να εργάζεται σκληρά σε σημείο εξάντλησης. Δεν λειτουργεί καλά σε ομαδικές δραστηριότητες. Έχει την τάση να είναι οξύθυμο, εριστικό και επιθετικό στο εργασιακό του περιβάλλον και σε όσους συναδέλφους του δεν εργάζονται το ίδιο σκληρά όπως εκείνο, προκαλώντας έτσι διαμάχες, εντάσεις και προβλήματα. Πρέπει να αναπτύξει αυτοέλεγχο και να μάθει να διατηρεί την ψυχραιμία του. Με κακές όψεις δείχνει πυρετούς, μολύνσεις, εγκαύματα, ατυχήματα κατά την διάρκεια της απασχόλησης λόγω βιασύνης ή ανυπομονησίας.

Δίας στον 6ο οίκο: Το άτομο είναι τυχερό στους τομείς της εργασίας, της υγείας και της καθημερινότητας. Θέλει να κάνει κάτι πρακτικό για να εξυπηρετήσει τους άλλους και να συνεισφέρει στην κοινωνία. Καλή θέση για γιατρούς. Είναι ακέραιο και αξιόπιστο στην εργασία του. Απολαμβάνει φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους του, οι οποίοι το σέβονται και το συμπαθούν, δεδομένου ότι εμπνέει την συνεργασία και την καλή θέληση. Έχει καλή υγεία και αναρρώνει γρήγορα. Ωστόσο πρέπει να προσέξει την υπερβολική κατανάλωση φαγητού και ποτού, διότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο ήπαρ και στο αίμα. Με κακές όψεις δείχνει αλαζονεία που αποξενώνει τους άλλους και τεμπελιά.

Κρόνος στον 6ο οίκο: Η κοινωνική επιτυχία έρχεται όταν το άτομο αποκτήσει γνώση και εμπειρία που σχετίζεται με τη σωστή στάση απέναντι στην εργασία, τους εργοδότες και τους συναδέλφους. Οι εμπειρίες της ζωής του θα το ωθήσουν να μάθει να εργάζεται υπεύθυνα, πρακτικά και αποδοτικά. Το άτομο με αυτή τη θέση παίρνει στα σοβαρά την εργασία του, η οποία συνεπάγεται πολλές ευθύνες. Υπάρχει τάση εργασιομανίας και εξαιρετική αναλυτική και οργανωτική ικανότητα. Με καλές όψεις δείχνει φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους, οι οποίοι τρέφουν συμπάθεια και σεβασμό για το άτομο. Με κακές όψεις: δείχνει δυσκολίες στο χώρο της εργασίας, οι συνάδελφοι είναι εχθρικοί απέναντι στο άτομο, χρόνιες ασθένειες, χαμένες ευκαιρίες.

Ουρανός στον 6ο οίκο: Το άτομο απεχθάνεται την ρουτίνα και χρειάζεται ποικιλία και αλλαγές στην καθημερινότητα του. Οι εργασίες που απαιτούν πρωτοτυπία και ευρηματικότητα είναι ιδανικές για το άτομο. Θα υπάρξουν πολλές ασυνήθιστες εμπειρίες και κρίσεις στη ζωή του στα θέματα που αντιπροσωπεύει ο οίκος. Χρειάζεται να διατηρεί την ελευθερία του και δεν αντιδρά θετικά όταν του δίνουν εντολές για το τι να κάνει. Τείνει να είναι νευρικό και ανυπόμονο. Προβλήματα υγείας θα προκύψουν λόγω υπερκόπωσης και νευρικής υπερέντασης. Με κακές όψεις δείχνει ψυχικές διαταραχές που είναι δύσκολο να θεραπευτούν. Εντάσεις στο χώρο εργασίας προκύπτουν λόγω του οξύθυμου και απότομου χαρακτήρα του ατόμου.

Ποσειδώνας στον 6ο οίκο: Τα άτομο επιθυμεί μέσω της εργασίας του, η οποία έχει πνευματικό υπόβαθρο, να βοηθά και να φροντίζει άνευ όρων τους άλλους. Ενδιαφέρεται για τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως ο βελονισμός, η ομοιοπαθητική, η βοτανολογία και άλλα. Με καλές όψεις διαθέτει διαισθητική κατανόηση για το πώς να εργάζεται αποδοτικά και αποτελεσματικά. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται το άτομο δεν μπορεί να συγκεντρωθεί και να εργαστεί λογικά και αποτελεσματικά. Αδυνατεί να οργανώσει την καθημερινότητα του και τείνει να αποφεύγει τις ευθύνες του. Με κακές όψεις δείχνει τεμπελιά, δυσάρεστες συνθήκες στην εργασία, ψυχοσωματικά προβλήματα και ψυχικές ασθένειες. 

Πλούτωνας στον 6ο οίκο: Ευκαιρίες για προσωπική μεταμόρφωση και αναγέννηση του ατόμου προκύπτουν μέσω της καριέρας του ή του εργασιακού περιβάλλοντος του. Έχει την ανάγκη να υπηρετήσει την ανθρωπότητα και να προσφέρει σημαντικό έργο. Ισχυρές αναλυτικές και εκτελεστικές ικανότητες. Εργάζεται σκληρά, ακούραστα και αποδοτικά. Ικανότητα να βρίσκει λύσεις για δύσκολα προβλήματα. Καλή θέση για ψυχολόγους, ντετέκτιβ, θεραπευτές και ερευνητές. Με καλές όψεις δείχνει οικονομικά κέρδη, αναγνώριση, κοινωνική δύναμη. Με κακές όψεις δείχνει μεγάλα χρονικά διαστήματα ανεργίας, μακροχρόνιες ασθένειες, συγκρούσεις, δολοπλοκίες και αντιθέσεις στο χώρο εργασίας του.

Δείτε και τους άλλους οίκους:
1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκος