astropedia.gr

9ος Οίκος

Ζώδιο: Τοξότης.

Κυβερνήτης: Δίας. 
Λέξεις κλειδιά: Νόμος, γνώση, ηθική.

Ο 9ος οίκος σχετίζεται με την ανώτερη εκπαίδευση, με τις φιλοσοφικές, τις πνευματικές και τις θρησκευτικές αναζητήσεις, την ηθική και τους νόμους. Συνδέεται με τα μακρινά ταξίδια, το εξωτερικό και με την γενικότερη αντίληψη του ατόμου για τη ζωή. Έχει σχέση με τα πανεπιστήμια, τη δικαιοσύνη, τους δικηγόρους, τα μέσα ενημέρωσης, τις εκδόσεις, την προφητική ικανότητα και την αλήθεια. Τέλος συνδέεται με την επέκταση και την διερεύνηση τον οριζόντων του ατόμου. 

Ήλιος στον 9ο οίκο: Το άτομο είναι χαρούμενο, οξυδερκές, ενθουσιώδες και με αυτοπεποίθηση. Του αρέσει να μαθαίνει καινούργια πράγματα και να μεταδίδει στους άλλους όσα έχει διδαχθεί. Καλή θέση για εκπαιδευτικούς. Είναι σοβαρό, ηθικό και με υψηλά ιδανικά. Προσεγγίζει τη ζωή με περιέργεια και φιλοσοφική προσέγγιση. Αγαπά τα μακρινά ταξίδια και τις σπουδές, όπου μέσω αυτών διευρύνει τους ορίζοντες του. Παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για το δίκαιο, την φιλοσοφία, την θρησκεία και τις πολιτισμικές σπουδές. Έχει ικανότητα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Πιθανή πετυχημένη σταδιοδρομία στους τομείς που σχετίζονται με τις δημοσιεύσεις, το γράψιμο, την μετάφραση και το νόμο. Με καλές όψεις: διάκριση, αναγνώριση και δημοσιότητα. Με αρνητικές: νομικά προβλήματα, ατυχήματα κατά την διάρκεια ταξιδιών, άκαμπτες απόψεις και στενότητα νου. 

Σελήνη στον 9ο οίκο: Το άτομο έχει ποικιλία ενδιαφερόντων σε αθλήματα, χόμπι και μελέτες. Είναι ονειροπόλο, φιλοσοφικό, συμπονετικό και θερμό. Διαθέτει υψηλές πνευματικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Επιθυμεί να εξερευνήσει τη ζωή σε κάθε της πτυχή. Η επιτυχία έρχεται μέσω ταξιδιών στο εξωτερικό αν συντελούν καλές όψεις. Πιθανή μετακόμιση στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Προσεγγίζει την ζωή με φαντασία και περιέργεια, ωστόσο του λείπει η πρακτική κατανόηση. Συνήθως ζει στον κόσμο της φαντασίας του, ειδικά άμα ο πλανήτης δέχεται όψεις από τον Ποσειδώνα ή βρίσκεται σε ζώδιο του νερού. Με καλές όψεις: πολλά ταξίδια και επιτυχία μέσω αυτών, ευημερία στη ζωή. Με αρνητικές: τάσεις φυγής, ανορθόδοξες πεποιθήσεις. 

Ερμής στον 9ο οίκο: Το άτομο νιώθει την ανάγκη να επεκτείνει τους πνευματικούς του ορίζοντες μέσω της εκπαίδευσης και των ταξιδιών. Με καλές όψεις διαθέτει ταλέντο στον γραπτό και προφορικό λόγο, στην διδασκαλία και στην έρευνα. Επίσης έχει την ικανότητα να εκφράζει διεξοδικά τις ιδέες και τις πεποιθήσεις του. Έχει καλή μνήμη. Είναι μελετηρό, έξυπνο και περίεργο. Ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις ανεξερεύνητες λειτουργίες του μυαλού. Απολαμβάνει τα ταξίδια και την επαφή με ξένες κουλτούρες. Έχει την ικανότητα να μαθαίνει εύκολα ξένες γλώσσες. Πιθανή ενασχόληση με την εκπαίδευση. Με καλές όψεις: επιτυχία σε ταξίδια. Με κακές όψεις δείχνει αδυναμία συγκέντρωσης, επιφανειακότητα. 

Αφροδίτη στον 9ο οίκο: Άτομο φιλικό, ανθρωπιστικό και δημιουργικό. Με καλές όψεις δείχνει αρμονικές σχέσεις με το περιβάλλον. Υπάρχει ανάγκη για δημιουργία σχέσεων με άτομα που μένουν στο εξωτερικό. Ενδιαφέρον για την θρησκεία, την τέχνη και την φιλοσοφία. Ταξιδεύει συνήθως για λόγους ευχαρίστησης και διασκέδασης. Ο γάμος θα προκύψει με ξένο, ή σε ξένη χώρα ή με κάποιον που έχει γνωριστεί από το πανεπιστήμιο ή κατά την διάρκεια ταξιδιού. Κλίση προς τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές σπουδές. Με καλές όψεις δείχνει χρήματα που προέρχονται από το εξωτερικό, πετυχημένες συνεργασίες με ξένους και καλή τύχη. Με αρνητικές όψεις δείχνει άτομο που πρέπει να δουλέψει σκληρά για να αναγνωριστεί. 

Άρης στον 9ο οίκο: Άτομο με φιλελεύθερη, ευρεία και προοδευτική φιλοσοφία για την ζωή. Ενασχόληση με αθλητικές και φιλοσοφικές δραστηριότητες. Διακατέχεται από μια ισχυρή επιθυμία να ταξιδεύσει και να εξερευνήσει τον κόσμο. Είναι δυναμικό, ειλικρινές και ξεκάθαρο. Απολαμβάνει οποιαδήποτε μορφή πνευματικής πρόκλησης και τα πηγαίνει καλά στην απόκτηση ακαδημαϊκών προσόντων. Παρουσιάζει ανταγωνιστικές διαθέσεις στα ζητήματα που εκπροσωπεί ο οίκος. Οι πολιτικές και φιλοσοφικές του πεποιθήσεις είναι ισχυρές. Πρέπει όμως να προσέξει να μην οδηγηθεί στον φανατισμό. Οι σκέψεις του είναι ανεξάρτητες και δεν του αρέσει οι άλλοι να επιβάλλουν τις απόψεις του πάνω του. Με θετικές όψεις δείχνει δυναμική προώθηση των ιδεών του, αγώνες για σημαντικά οράματα, δύναμη να επηρεάσει τους άλλους. Με κακές: ανυπομονησία, ατυχήματα κατά την διάρκεια ταξιδιών λόγω απροσεξίας. 

Δίας στον 9ο οίκο: Το άτομο με αυτή τη θέση είναι ανοιχτόμυαλο, μεγαλόψυχο, ανεκτικό και αισιόδοξο. Διαθέτει ισχυρή διαίσθηση, ικανότητα να διεισδύει στις καταστάσεις και καλή κρίση. Ενδιαφέρεται για το νόμο, την θρησκεία και την φιλοσοφία. Υψηλές θρησκευτικές και ηθικές αξίες. Εξάγει συμπεράσματα με βάση την δική του εμπειρία. Έχει την ικανότητα να καθοδηγήσει και να εμπνεύσει τους άλλους μέσα από την σοφία του, προκειμένου να προωθήσει τις ιδέες και τα ιδανικά του. Λόγω αυτού, είναι πολύ πιθανό να ασχοληθεί με την διδασκαλία. Αυτή η θέση δείχνει πως το άτομο θα εγκατασταθεί στο εξωτερικό ή θα ζήσει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με καλές όψεις: οφέλη από ταξίδια και από συναλλαγές με ξένους, αναγνώριση, εμπιστοσύνη στην εσωτερική σοφία του. Με αρνητικές όψεις: ακραίες θρησκευτικές πεποιθήσεις και νομικές δυσκολίες. 

Κρόνος στον 9ο οίκο: Πρακτικές θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Η διδασκαλία, η επιστήμη και οι εκδόσεις είναι καλές επιλογές σταδιοδρομίας για το άτομο με αυτή τη θέση. Τα μακρινά ταξίδια είναι πηγή γνώσης. Τα πιστεύω του είναι σταθερά και τα εφαρμόζει στην καθημερινότητα του ωστόσο του λείπει η ευελιξία. Οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές του πεποιθήσεις είναι ορθόδοξες και παραδοσιακές. Είναι μελετηρό, σοβαρό και αφοσιωμένο στους στόχους του. Μολαταύτα είναι στενόμυαλο, απροσάρμοστο και κριτικό με τις πεποιθήσεις των άλλων. Με κακές όψεις δείχνει αμφισβήτηση για το Θεό και την θρησκεία, απογοητεύσεις και καθυστερήσεις κατά την διάρκεια μακρινών ταξιδιών. Στείρα αντίληψη και απότομη συμπεριφορά. 

Ουρανός στον 9ο οίκο: Μοναδικές, ασυνήθιστες και εκκεντρικές απόψεις στα ζητήματα που αντιπροσωπεύει ο οίκος. Το μυαλό του είναι ανεξάρτητο και προοδευτικό. Η διαίσθηση του είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Ενδιαφέρεται για την μελέτη της μεταφυσικής, της θρησκείας ξένων χωρών και διαφορετικής κουλτούρας, της αστρολογίας, της αστρονομίας και της επιστήμης. Νεωτεριστικές προσεγγίσεις στα ζητήματα της θρησκείας και της φιλοσοφίας. Μπορεί να είναι επαναστατικό σε σχέση με την θρησκεία. Ψάχνει να βρει την δική του αλήθεια και να αποκτήσει βαθιά γνώση σε πολύπλοκα θέματα. Τάση για ατυχήματα κατά την διάρκεια ταξιδιών. Τα ταξίδια θα προκύπτουν ξαφνικά και απρόσμενα. Ασυνήθιστες εμπειρίες μέσω ταξιδιών αναδεικνύουν νέες προοπτικές στη ζωή του. Η έντονη διανοητική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και να οδηγήσει το άτομο σε διανοητική κατάρρευση. 

Ποσειδώνας στον 9ο οίκο: Άτομο ιδεαλιστικό, δημιουργικό, ευαίσθητο και διαισθητικό. Υπάρχει κλίση προς την εκπαίδευση, την θρησκεία, την φιλοσοφία και τα ταξίδια. Ταλέντο στην λογοτεχνία και στις τέχνες. Μπορεί να υπάρχει κάποιο χάος ή σύγχυση σε σχέση με την εκπαίδευση. Η κρίση του ατόμου στα ζητήματα του οίκου είναι θολή και συγκεχυμένη αν δε υπάρχουν καλές όψεις. Διαθέτει πίστη στο σύμπαν και στις κοσμικές δυνάμεις. Οι πνευματικές πεποιθήσεις του ατόμου είναι ανεπτυγμένες. Ελκύεται από τα μυστήρια της ζωής και κάποια στιγμή στη ζωή του έρχεται σε επαφή με μυστικιστικές οργανώσεις. Τα όνειρα του είναι πολύ ζωντανά και προφητικά. Θα προκύψουν πολλά μακρινά ταξίδια. Με καλές όψεις δείχνει επιτυχία στο εξωτερικό. Με κακές όψεις: δύσκολες σχέσεις με τους γονείς του/της συζύγου, παράξενα γεγονότα κατά την διάρκεια ταξιδιών και αρνητικά προαισθήματα. 

Πλούτωνας στον 9ο οίκο: Ολοκληρωτική μεταμόρφωση στη ζωή του ατόμου σε θέματα αντιλήψεων περί θρησκείας και φιλοσοφίας, προκύπτει μέσω μακρινών ταξιδιών ή πνευματικών ατόμων που έρχονται ξαφνικά στη ζωή του ατόμου. Η ενασχόληση του με την αλχημεία, την αρχαιολογία, την ψυχολογία και τον αποκρυφισμό, γοητεύει πολύ το άτομο. Έντονες εμπειρίες που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή του ατόμου πραγματοποιούνται μέσω ταξιδιών. Είναι έξυπνο, διεισδυτικό και έχει πειθώ. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται παρατηρείται μια πιεστική και βίαιη συμπεριφορά. Διακρίνεται για την εμμονή του να επιβάλλει τις απόψεις του στους άλλους. 

Δείτε και τους άλλους οίκους:
1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκοςNewsletter