astropedia.gr

12ος Οίκος

Ζώδιο: Ιχθύες.
Πλανήτης: Ποσειδώνας.
Λέξη κλειδί: Διάλυση του Εγώ, Ψυχή, Υποσυνείδητο.

Ο 12ος οίκος εκφράζει την φαντασία, τις ψυχικές ικανότητες, την πνευματικότητα και το υποσυνείδητο. Έχει στενή σύνδεση με οτιδήποτε είναι κρυφό, τα μυστικά, το παρασκήνιο, τους κρυφούς εχθρούς, τον αποκρυφισμό, τις δοκιμασίες και τις ασθένειες. Έχει σχέση με χώρους απομόνωσης και εγκλεισμού (σωφρονιστικά ιδρύματα, νοσοκομεία, κοινωνικά ιδρύματα). Αντιπροσωπεύει τις κρυφές πτυχές του εαυτού μας (κυρίως από ψυχολογικής πλευράς), το κάρμα από προηγούμενες ζωές και την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας κατά την διάρκεια της κύησης. Ο 12ος οίκος διαλύει το Εγώ και μας φέρνει σε επαφή με το Θείο.

Ήλιος στον 12ο οίκο: Ο Ήλιος λέγεται ότι συμβολίζει το Εγώ και τον πυρήνα της ύπαρξής μας. Τοποθετημένος σε ένα καθόλου προσωπικό αλλά συλλογικό οίκο, που διαλύει το Εγώ, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και να εκφράσει τις ιδιότητες του. Το άτομο θα νιώθει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει νόημα στη ζωή του και θα είναι συγχυσμένο και αβέβαιο σε σχέση με την προσωπική του ταυτότητα και πορεία. Γι’ αυτό θα λειτουργεί καλύτερα με το να φοράει μάσκες, κρύβοντας τον πραγματικό εαυτό του . Πάντως ο πλανήτης σε αυτή τη θέση είναι ανερχόμενος και υπόσχεται βελτίωση με το πέρασμα του χρόνου. Ένδειξη δυνατού ενδιαφέροντος για τον αποκρυφισμό και την ψυχολογία. Καλή θέση για γιατρούς, ηθοποιούς, ερευνητές και μυστικούς πράκτορες.

Σελήνη στον 12ο οίκο: Άτομο ευαίσθητο, που πληγώνεται εύκολα και έχει την τάση να απομονώνεται από τους άλλους. Τα συναισθήματα κυριαρχούν πάνω στη λογική. Τα επίπεδα της ενέργειας του κυμαίνονται ανάλογα με την διάθεση και τα γεγονότα.  Διαθέτει ισχυρή διαίσθηση και ψυχικές ικανότητες, ειδικά αν η Σελήνη είναι τοποθετημένη σε ζώδιο του νερού. Νιώθει ικανοποίηση και ολοκλήρωση όταν προσφέρει ανιδιοτελή βοήθεια. Καλή ένδειξη για εργασία στο παρασκήνιο, σε ίδρυμα, νοσοκομείο ή φυλακή. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στη σχέση του με τη μητέρα. Αποξένωση από αυτήν είτε σε συναισθηματικό είτε σε πρακτικό επίπεδο. Με αρνητικές όψεις δείχνει υπερβολική ευαισθησία που είναι επιβλαβής. Ανεξήγητοι φόβοι, παράνοια και ενοχές. Απογοητεύσεις στον έρωτα, ειδικά αν σχηματίζεται όψη με την Αφροδίτη, υποδεικνύει λύπες προερχόμενες από μυστικούς δεσμούς.

Ερμής στον 12ο οίκο: Οι διανοητικές και επικοινωνιακές ικανότητες κατευθύνονται και εφαρμόζονται σε εσωτερικές αναζητήσεις για την πνευματική αλήθεια και την πνευματική φώτιση. Έντονο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό, τον μυστικισμό και οτιδήποτε μυστήριο. Ένδειξη προαισθημάτων και προφητικών ονείρων. Το μυαλό είναι διαισθητικό και δεκτικό. Έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει περισσότερα από όσα θα ήθελε κάποιος να του γνωστοποιήσει, ερμηνεύοντας ακόμη και τον τόνο της φωνής ή τις κινήσεις του άλλου. Ο Ερμής σε αυτή τη θέση ευνοεί την δημιουργική γραφή, την υποκριτική, το τραγούδι, την ποίηση και τις δραστηριότητες με ανθρωπιστικό περιεχόμενο. Το άτομο δε εξωτερικεύει τις ιδέες και τις σκέψεις του. Υπάρχει τάση μυστικοπάθειας. Αν υπάρχουν κακές όψεις δείχνει κρυφούς εχθρούς, εχθρότητες λόγω διαστρέβλωσης γραπτού ή προφορικού λόγου και απομόνωση.

Αφροδίτη στον 12ο οίκο: Ευσπλαχνική και γενναιόδωρη φύση. Επιθυμεί τη μοναξιά και έχει την τάση να απομονώνεται από την κοινωνία. Δεν αποκαλύπτει τα συναισθήματα του και μερικές φορές τα καταπιέζει. Νιώθει οίκτο και συμπόνια για τους  ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενείς συνθήκες και του αρέσει να προσφέρει χωρίς αντάλλαγμα την βοήθεια του. Είναι ντροπαλό, ευαίσθητο και ρομαντικό. Οι απολαύσεις κάθε είδους βιώνονται στο παρασκήνιο, οι κοινωνικές και ερωτικές επαφές κρατούνται μυστικές. Αυτή η θέση δείχνει τάση για δημιουργία παράνομων δεσμών. Το άτομο ελκύεται από ανθρώπους που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είναι διαθέσιμοι. Με αρνητικές όψεις δείχνει διαμάχες στην συζυγική ζωή, απογοητεύσεις στον έρωτα, απώλειες οικονομικές, σπάταλο χαρακτήρα και άτομο που είναι έρμαιο των παθών του.

Άρης στον 12ο οίκο: Το άτομο δυσκολεύεται και νιώθει αδύναμο να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να διεκδικήσει όσα θέλει και να είναι ξεκάθαρο.  Τείνει να καταπιέζει τον θυμό του, με αποτέλεσμα να έχει έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα. Λειτουργεί και δρα καλύτερα στο παρασκήνιο και πίσω από την πλάτη των άλλων. Λόγω αυτής της τακτικής δημιουργεί πολλούς κρυφούς εχθρούς και διαμάχες στο περιβάλλον του. Πρέπει να αναπτύξει μια πιο ειλικρινή και ξεκάθαρη συμπεριφορά. Προτιμά τις απομονωμένες ή μυστικές εργασίες. Καλή θέση για αθλητές ή ντετέκτιβ. Με κακές όψεις είναι άβουλο, αναποφάσιστο, νωχελικό και ευμετάβλητο. Συζυγικές διαμάχες και προβλήματα στην σεξουαλικότητα είναι πολύ πιθανά. Επίσης υπάρχει η τάση για δημιουργία μυστικών δεσμών. Με καλές όψεις δείχνει άτομο που νοιάζεται για τους άλλους και εργάζεται για ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Δίας στον 12ο οίκο: Άτομο φιλάνθρωπο, με μεγάλη πίστη για το μέλλον. Διαθέτει μεγάλη αγάπη για την ανθρωπότητα και θέλει να βοηθάει τους άλλους, ειδικά εκείνους που είναι αδύναμοι και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αυτή η θέση δείχνει μια ανώτερη προστασία που ακολουθεί το άτομο κατά την διάρκεια της ζωής του. Η επιτυχία έρχεται ξαφνικά και με απροσδόκητο τρόπο. Το αρνητικό αυτής της θέσης είναι ότι στερείται ρεαλισμού. Είναι σημαντικό να ζυγίζει τα πράγματα πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Κατά τ’ άλλα του αρέσει η μοναξιά, έχει πνευματικούς στόχους, είναι διαισθητικό και διατεθειμένο να κάνει μεγάλες θυσίες για ιερούς σκοπούς. Επίσης έχει την ικανότητα να μετατρέπει τους κρυφούς εχθρούς σε φίλους του.

Κρόνος στον 12ο οίκο: Άτομο με αισθήματα κατωτερότητας  και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αντιμετωπίζει πολλούς υποσυνείδητους φόβους και νιώθει περιορισμένο. Επιθυμεί την μοναξιά και την εργασία στο παρασκήνιο. Έχει την τάση να είναι απαισιόδοξο και να σκέφτεται αρνητικά. Αυτή η θέση δείχνει ότι ο πατέρας είναι απών από την ζωή του ατόμου, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Αν συμμετέχει όψη από τον Άρη φανερώνει κίνδυνο βίας, με την Αφροδίτη δείχνει καθυστέρηση στα ζητήματα γάμου. Αν υπάρχουν καλές όψεις δείχνει ήρεμη ζωή, χωρίς κρυφούς εχθρούς. Με καλή όψη από το Δία δείχνει επιτυχία και αναγνώριση μέσω ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.  Με αρνητικές όψεις δείχνει ότι θα υποφέρει από ψευδείς κατηγορίες, πολλούς κρυφούς εχθρούς, μυστικές λύπες και χρόνιες ασθένειες.

Ουρανός στον 12ο οίκο: Άτομο μυστικοπαθές, διαισθητικό και με υψηλά ανθρωπιστικά ιδεώδη. Μπορεί να υποφέρει από νευρικότητα και μοναξιά. Διαθέτει έντονο ενδιαφέρον για μεταφυσικές δραστηριότητες. Αναζητά την προσωπική ελευθερία της έκφρασης μέσω μυστικών τελετών, ρομαντικών υποθέσεων και μελέτης ασυνήθιστων θεμάτων. Αισθάνεται την ανάγκη να νιώθει ελεύθερο, αλλά συχνά αισθάνεται περιορισμένο χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει. Πολλές μυστικές ερωτικές υποθέσεις, ψυχικές εμπειρίες και ξαφνικές αλλαγές στη ζωή του που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κρίση του. Καλή θέση για απόκρυφες μελέτες. Με κακές όψεις δείχνει ξαφνικές εχθρότητες, ατυχήματα και τάσεις αυτοκαταστροφής.

Ποσειδώνας στον 12ο οίκο: Εξαιρετικά συμπονετικός και ευαίσθητος χαρακτήρας. Διαθέτει ισχυρή διαίσθηση και μπορεί να καταλαβαίνει τους άλλους. Είναι σε θέση να ξεπεράσει το Εγώ του και να συγχρονιστεί με ανώτερες ενεργειακές δυνάμεις. Ισχυρή επιθυμία να συνδεθεί με την συμπαντική πηγή. Έχει πνευματικά χαρίσματα, υπαρξιακές ανησυχίες και ενδιαφέρον για την μετά θάνατον ζωή και την ψυχή. Διακατέχεται από αισθήματα απομόνωσης και φυγής. Κάτω από χαοτικές συνθήκες προσπαθεί μέσω του αλκοόλ ή των ναρκωτικών να απελευθερωθεί. Με κακές όψεις δείχνει ψυχιατρικές διαταραχές, απογοητεύσεις και ισχυρούς κρυφούς εχθρούς.

Πλούτωνας στον 12ο οίκο: Άτομο μυστικοπαθές, απομονωμένο και εσωστρεφές. Είναι σε θέση για βαθύ διαλογισμό και κατανόηση απόκρυφων μυστηρίων. Με καλές όψεις δείχνει ανεπτυγμένη διαίσθηση, διορατικότητα και θεραπευτικές ικανότητες. Ευκαιρίες για μεταμόρφωση ή αναγέννηση του εαυτού προκύπτουν από την ενασχόληση του ατόμου με το υποσυνείδητο μυαλό και την πνευματική εξέλιξη. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τους τομείς της ψυχολογίας, του αποκρυφισμού, του μυστικισμού και της μεταφυσικής.

Δείτε και τους άλλους οίκους: 1ος οίκος | 2ος οίκος | 3ος οίκος | 4ος οίκος | 5ος οίκος | 6ος οίκος | 7ος οίκος | 8ος οίκος | 9ος οίκος | 10ος οίκος | 11ος  οίκος | 12ος οίκος