astropedia.gr

Γενική εικόνα
Ο Ποσειδώνας παραμένει στο ζώδιό σου και φέτος και αισθάνεσαι άνετα με την φυσική σου τάση να είσαι συμπονετικός, να λειτουργείς με την φαντασία σου και να θυσιάζεσαι για τους άλλους. Ο Άρης θα βρεθεί στο ζώδιό σου από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος της χρονιάς, η χρονιά αυτή λοιπόν ολοκληρώνεται με ενέργεια, ενθουσιασμό και μπορείς να εργαστείς πάνω σε καινούργια σχέδια, να αρχίσεις νέα πρότζεκτ και να κυνηγήσεις γενικότερα τις ευκαιρίες για την επόμενη χρονιά.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας λειτουργούν καθ’όλη την χρονιά στον τομέα των φίλων και των ονείρων που έχεις για την ζωή και φέτος κινείσαι πιο πρακτικά και συγκεκριμένα γύρω από τα όνειρα και τους στόχους που έχεις. Εστιάζεσαι περισσότερο σε αυτά και βλέπεις ότι αν κινηθείς ρεαλιστικά και πρακτικά μπορείς να τους δώσεις σάρκα και οστά. Οι φιλίες παίζουν σημαντικό ρόλο φέτος και θέλεις στην ζωή σου να υπάρχουν άτομα που παίρνουν σοβαρά την έννοια της φιλίας και κινούνται σωστά και με σεβασμό. Ο Άρης θα επηρεάζει τον τομέα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου και θα φέρει κινητικότητα, ενέργεια και ορμή στα παραπάνω θέματα, αλλά κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου θα κινείται ανάδρομα, οπότε είναι ένα διάστημα που μπορεί να υπάρξουν εντάσεις, δυσκολίες και να αμφισβητήσεις τα όνειρά σου ή να απογοητευτείς από φίλους και ομάδες. Ο Άρης θα ορθοδρομήσει όμως και επηρεάζοντας τον τομέα μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, σου δίνει τον χρόνο να βάλεις τα πράγματα σε τάξη και να ξαναβρείς την δύναμη να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

Καριέρα και επαγγελματικά
Ο Ουρανός σταματά σιγά-σιγά να επηρεάζει τον τομέα των χρημάτων και οι τελευταίες επιρροές του είναι για το διάστημα από τα μέσα Μαΐου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Τα τελευταία χρόνια με την παραμονή του πλανήτη σε αυτόν τον τομέα βίωσες πολλές αλλαγές και άλλαξες και εσύ ο ίδιος τον τρόπο που βλέπεις το χρήμα, την αποταμίευση και την χρήση του. Οι τελευταίες αλλαγές και συνειδητοποιήσεις γίνονται για φέτος και ο Ερμής που θα είναι ανάδρομος θα επηρεάσει τον τομέα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Απριλίου φέτος, κάνοντας την περίοδο αυτή να φέρνει τις αλλαγές και να χρειάζεται η προσοχή σου σε θέματα οικονομικά.

Η έκλειψη στις 31/1 ενεργοποιεί τον τομέα των επαγγελματικών και μπορείς να ολοκληρώσεις σχέδια και πρότζεκτ, να κλείσεις ανοιχτά θέματα με συνεργάτες και συναδέλφους και είναι διάστημα που θα είσαι αρκετά αγχωμένος από την δουλειά και τον φόρτο εργασίας. Προσπάθησε να βρεις τρόπους να διώξεις αυτό το άγχος και να χαλαρώσεις. Η αναδρομή του Ερμή στον ίδιο τομέα από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου σε βοηθά να εστιάσεις σε σχέδια και πρότζεκτ που έχουν μείνει πίσω ή στην μέση, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί κλίμα εντάσεων, καθυστερήσεων και δυσκολίας να ακολουθήσεις το πρόγραμμα. Η έκλειψη στις 11/8 που γίνεται κατά τον ανάδρομο Ερμή είναι μια καλή στιγμή για να επιστρέψεις σε μια παλιά δουλειά ή να ασχοληθείς με ένα αντικείμενο που έχεις ασχοληθεί και στο παρελθόν, εφόσον βέβαια θέλεις να αλλάξεις τις καταστάσεις στην εργασία σου.

Ο Άρης ενεργοποιεί τον τομέα της καριέρας από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα Μάρτη και μπορείς να εργαστείς σκληρά, με ενθουσιασμό και ορμή για να πετύχεις τους επαγγελματικούς στόχους που έχεις θέσει και να παραμείνεις στο παιχνίδι της επαγγελματικής αρένας. Είναι διάστημα που μπορείς να πετύχεις πολλά εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία.

Ο Δίας αρχίζει να επηρεάζει τον τομέα της καριέρας από τις αρχές του Νοέμβρη και σε προετοιμάζει για ένα διάστημα σημαντικών αλλαγών και εξελίξεων που θα λάβουν χώρα όμως από την επόμενη χρονιά πλέον. Μπορείς να επιδιώξεις στόχους και να τους πετύχεις, να έχεις πρόοδο και επιτυχία στην εργασία σου και να πάρεις αναγνώριση για την δουλειά σου. Ο ανάδρομος Ερμής θα επηρεάσει τον τομέα της καριέρας κατά το δεύτερο μισό του Νοέμβρη, οπότε η επιρροή του Δία μπορεί να μην είναι εμφανής αμέσως και να χρειαστεί πρώτα να ξεκαθαρίσεις με εκκρεμότητες και ζητήματα από το παρελθόν ή που είναι σε εκκρεμότητα ή να εστιάσεις για λίγο σε κάποια παλιά υπόθεση ή πρότζεκτ.

Σπίτι και οικογένεια
Η έκλειψη στις 13/7 ενεργοποιεί τον τομέα των παιδιών και καλό είναι να τους δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στα ίδια ή σε θέματα που σχετίζονται με αυτά. Η έκλειψη φέρνει στο προσκήνιο θέματα που με κάποιον τρόπο επηρεάζουν τα παιδιά σου ή αυτούς που έχεις υπό την προστασία σου. Μπορεί να έχουν την ανάγκη σου και θα πρέπει να είσαι παρών, μπορεί η περίοδος να ενεργοποιεί ευκαιρίες και αλλαγές στην ζωή τους και θα πρέπει να είσαι από κοντά για να τα υποστηρίξεις. Είναι κατάλληλη στιγμή για να χτίσεις καλύτερη σχέση μαζί τους, να τα ενισχύσεις και να τους δώσεις τον χώρο για να λάμψουν από μόνα τους.

Εσωτερική κατάσταση και ψυχολογία

Ο Ουρανός από φέτος αρχίζει να επηρεάζει και να επιδρά σε έναν από τους τομείς που σχετίζονται με το μυαλό σου, την σκέψη σου και τις ιδέες σου. Η επιρροή αρχίζει από τα μέσα Μαΐου και διαρκεί για φέτος μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου. Αρχίζεις να βλέπεις τον κόσμο και την ζωή με διαφορετική ματιά και αποκτάς νέα προοπτική. Αρχίζουν και σου εξιτάρουν το μυαλό νέες και διαφορετικές ιδέες και ανορθόδοξα θέματα και γνωστικά αντικείμενα. Θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις τα όρια και τις δυνατότητες του μυαλού σου κατά τα επόμενα έτη, τώρα παίρνεις μια μικρή μόνο πρόγευση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Ο Δίας μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη ενεργοποιεί έναν άλλον τομέα που πάλι σχετίζεται με το μυαλό σου όμως και μπορείς αυτή την χρονιά να επεκτείνεις τα όρια της σκέψης σου και της φιλοσοφίας που έχεις για την ζωή. Μπορείς να μάθεις καινούργια πράγματα και να μοιραστείς την γνώση σου με τους άλλους. Η ανάδρομη Αφροδίτη κατά το πρώτο μισό του Νοέμβρη και ο ανάδρομος Ερμής την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη όμως δεν σε αφήνουν να έχεις τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεσαι για να αναπτυχθείς και να εξελίξεις τις δυνατότητές σου και σε δυσκολεύουν στην συγκέντρωση και στην τήρηση υποσχέσεων και υποχρεώσεων.

Ο Άρης θα επιδράσει από τα μέσα Μαΐου στον τομέα που έχει να κάνει με το υποσυνείδητό σου και θα σου δώσει την απαιτούμενη ενέργεια, ορμή και αποφασιστικότητα για να διερευνήσεις και να ανακαλύψεις κρυμμένα κίνητρα, απωθημένες επιθυμίες και θαμμένους φόβους που έχεις και που δεν σε αφήνουν να βιώσεις τον εαυτό σου πλήρως. Από τα τέλη του Ιουνίου μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη θα φέρει στην επιφάνεια θέματα από το παρελθόν με πολύ έντονο τρόπο και θα αναγκαστείς να παλέψεις με σκιές και δαίμονες. Η πάλη θα είναι δύσκολη ψυχολογικά, αλλά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ο Άρης ορθόδρομος πλέον θα σε βοηθήσει να νικήσεις και θα βγεις πιο δυνατός, αφήνοντας πίσω σου οτιδήποτε σε έχει πληγώσει και σε βάραινε μέχρι τότε.

Δες τις τάσεις για τα αισθηματικά της νέας χρονιάς